2013-11-16

Emergency Call

08:35 - 10:05 op BBC2

Thriller (1952) uit Verenigd Koninkrijk

IMDB-rating: 6 (58 stemmen)

Met Jack Warner, Anthony Steel, Joy Shelton e.aHet leven van een klein meisje kan worden gered met een bloedtransfusie, maar ze blijkt een zeer zeldzaam bloedtype te hebben. Er blijken drie mensen bekend te zijn die hierover beschikken, een matroos, en bokser en een moordenaar die al twaalf jaar vastzit. Alledrie moeten ze worden overgehaald bloed te geven.

The Journey of Natty Gann

10:05 - 11:40 op BBC2

Familiefilm (1985) uit Amerika

IMDB-rating: 6.8 (3224 stemmen)

Met Meredith Salenger, John Cusack, Jed e.aChicago 1935. Amerika is al zes jaar lang ondergedompeld in armoede en ellende. De grote crisis is op zijn hoogtepunt. Tienduizenden radeloze mensen trekken door het land op zoek naar eten en werk. Velen van hen wagen hun leven, hangend aan vrachttreinen waar de politie ze genadeloos vanaf probeert te slaan. Sol Gann en zijn dertienjarige dochter Natty hebben een pensionnetje in een buitenwijk van de stad. Ze slaan zich samen door de moeilijkheden heen, waarbij Natty leert dat ook kleine meisjes soms niet buiten een paar stevige knuisten kunnen. Het moment breekt aan dat Sol werk moet zien te vinden. Hij zit aan de grond. Ten einde raad neemt hij een baantje aan als houthakker, aan de andere kant van het land. Hij laat Natty achter bij de beheerster van zijn hotelletje, Connie. Maar de kleine Natty heeft andere plannen. Ze gaat op zoek naar haar vader. Een lange reis begint.

Ernst, Bobbie en de geslepen Onix

12:00 - 13:07 op RTL8

Komedie (2007) uit Nederland

IMDB-rating: 5.4 (26 stemmen)

Met Gert-Jan van den Ende, Erik van Trommel, Nadja Hüpscher e.aErnst en Bobbie genieten van een welverdiende vakantie als ze erachter komen dat een prachtig bos in de buurt gekapt gaat worden. Op deze plek wil de gemene ondernemer Wolter Onix een asfaltfabriek bouwen om heel Nederland te asfalteren. Daar gaan Ernst en Bobbie een stokje voor steken. <br>Onix daagt Ernst en Bobbie uit een opdracht uit te voeren. Als ze deze opdracht binnen drie dagen succesvol afronden, zal hij de fabriek niet bouwen. Ernst en Bobbie moeten een bekende popster, 40.000 concertbezoekers en een gouden microfoon bij elkaar brengen. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar Ernst en Bobbie zijn vastberaden het bos te redden. Gelukkig krijgen ze hulp van de mooie televisiereporter Suzy....

The Little Rascals

15:25 - 16:40 op NED3

Komedie (1994) uit Amerika

IMDB-rating: 5.9 (23761 stemmen)

Met Travis Tedford, Kevin Jamal Woods, Jordan Warkol e.aAls Alfalfa verliefd wordt op de negenjarige Darla, begint hij te twijfelen aan zijn toewijding tot de ‘He-man Woman Haters Club’. Door zijn liefde staat hij namelijk niet meer achter de principes van deze club. De leden van de club proberen Alfalfa en Darla uit elkaar te halen. Ook willen zij de hoofdprijs winnen in een autorace.

The Transporter

20:00 - 21:50 op RTL5

Actie (2002) uit Frankrijk

IMDB-rating: 6.7 (166494 stemmen)

Met Jason Statham, Qi Shu, Matt Schulze e.aEx-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.

The Bourne Identity

21:50 - 00:10 op RTL5

Actie (2002) uit Amerika

IMDB-rating: 7.9 (280768 stemmen)

Met Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper e.aJason Bourne lijdt aan geheugenverlies, het enige dat hij nog weet is dat hij uit de Middellandse Zee gevist is met zijn lichaam vol kogelgaten. Hij loopt gevaar vermoord te worden, en raakt betrokken in een race om te overleven.

Conan the Barbarian

22:00 - 00:10 op Veronica

Actie (2011) uit Amerika

IMDB-rating: 5.1 (65013 stemmen)

Met Jason Momoa, Stephen Lang, Rachel Nichols e.aVanaf het jaar 2000 werd er al gewerkt aan een derde Conan-film getiteld King Conan: Crown of Iron. Echter, omdat Arnold Schwarzenegger in 2003 gouverneur van Californië werd, besloot men het project voorlopig in de koelkast te zetten. De daaropvolgende vier jaar werd er bij Warner Brothers niet veel gedaan met de film, totdat de rechten op Conan in 2007 aan Image/Millennium Films werden verkocht. In het contract dat voorzag in de verkoop zat een clausule die vroeg om een direct begin van de productie. Nu is die film er eindelijk, met een nieuwe Conan, namelijk Jason Mamoa. In deze reboot is Conan de laatste van zijn volk, en hij zint op wraak. Daartoe begint hij aan een queeste om de moordenaars van zijn volk uit te roeien. Die reis brengt veel gevaren op zijn pad, waaronder enkele mythologische monsters.

Pirates of the Caribbean: At World's End

23:10 - 01:45 op BBC1

Actie (2007) uit Amerika

IMDB-rating: 7 (316965 stemmen)

Met Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom e.aIn deze donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd, besluiten onze helden om naar het einde van de wereld te reizen om Kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat Kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, die hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben. Toch stemt hij in om te helpen en vaart met succes The Black Pearl uit het Land van de Doden. Maar eenmaal onderweg stapelt het verraad zich op en wordt het duidelijk dat Jack, Will, Elizabeth, Sao Feng en Barbossa allemaal hun eigen plannen hebben en dat niemand te vertrouwen is. Toch moet ieder partij kiezen en een definitieve alliantie vormen voor één laatste slag. Zou dit het einde betekenen van de vrijheid op de zeven zeeën voor de piraten....

Ice Bound

23:40 - 01:30 op RTL8

Drama (2003) uit Canada

IMDB-rating: 6.2 (403 stemmen)

Met Susan Sarandon, Aidan Devine, Cynthia Mace e.aJerri Neilsen is arts op een onderzoeksinstituut in de buurt van de Zuidpool. Ze werkt er alleen en probeert wat van haar leven te maken op het moeilijk bereikbare stukje land. Wanneer blijkt dat ze aan borstkanker lijdt, probeert ze te overleven tot een vliegtuig haar kan bereiken en haar meeneemt naar betere medische voorzieningen.

Ice Spiders

00:00 - 01:45 op RTL7

Horror (2007) uit Amerika

IMDB-rating: 3.1 (1864 stemmen)

Met Patrick Muldoon, Vanessa Williams, Thomas Calabro e.aIn een geheim regeringslaboratorium, hoog in de bergen, worden reuzenspinnen gekweekt om hun ijzersterke zijde te gebruiken voor nieuwe wapens. Door een fout van een wetenschapper, ontsnappen een aantal van de zeer agressieve spinnen en vallen ze het nabijgelegen ski-resort binnen. Dash, die daar werkzaam is als ski-instructeur, wordt gedwongen de strijd met de spinnen aan te gaan.

Nadine

00:05 - 01:50 op Canvas

Drama (2007) uit België

IMDB-rating: 6.3 (215 stemmen)

Met Monic Hendrickx, Sanneke Bos, Halina Reijn e.aNadine is een carrièrevrouw: succesvol, onafhankelijk en ambitieus. Maar ze is ook single, de veertig net gepasseerd en nog steeds kinderloos. Haar biologische klok is als een tijdbom in haar lijf en geest. Om een explosie te voorkomen begaat ze een even impulsieve, als extreme daad.

ATRAXIA: Poodle Shaving for the Blind

00:25 - 01:50 op NED2

Drama (2012) uit Nederland

IMDB-rating: 0 (0 stemmen)

Met René Jonkers, Jason Gwen, Pieter Jan Smit e.aAtaraxia is een zoektocht naar de ultieme handleiding voor het leven. De film verbeeldt enkele ongebruikelijke handboeken over 'hoe het ultieme leven te leiden' van een welhaast mythologische drukkerij. Een verzameling geanimeerde, documentaire-achtige en gefictionaliseerde episodes; visies op zeer uiteenlopende vraagstukken. De nieuwe perspectieven brengen relativering in onze kijk op de realiteit en ons denken en maken 'ataraxia' (gemoedsrust) mogelijk.

Threesome

00:30 - 02:10 op NET5

Komedie (1994) uit Amerika

IMDB-rating: 5.7 (5817 stemmen)

Met Lara Flynn Boyle, Stephen Baldwin, Josh Charles e.aDe collegestudente Alex wordt door een computerfout ingedeeld bij twee jongens op een kamer in een studentenhuis. De verlegen intellectueel Eddy en de door seks geobsedeerde Stuart weten aanvankelijk niet goed hoe zij op de aanwezigheid van Alex moeten reageren. Maar gaandeweg ontwikkelen ze een warme vriendschap met elkaar.

Stark Raving Mad

00:45 - 02:20 op BBC2

Komedie (2002) uit Amerika

IMDB-rating: 6.3 (1810 stemmen)

Met Seann William Scott, Timm Sharp, Patrick Breen e.aBen heeft het perfecte plan: een groot ravefeest geven, en dat gebruiken als dekmantel voor een grote inbraak op de bank ernaast. Het gaat allemaal naar wens zolang de tegenwerkende club-eigenaar maar niet probeert om de muziek te stoppen: het geluid van het feest moet het alarm namelijk buiten werking stellen.

Highlander: Endgame

01:45 - 03:20 op BBC1

Actie (2000) uit Amerika

IMDB-rating: 4.3 (13027 stemmen)

Met Christopher Lambert, Adrian Paul, Bruce Payne e.aDe onsterfelijke Connor MacLeod neemt het met zijn broer Duncan op tegen Jacob Kell, ook een onsterfelijke.

Radio On

02:20 - 04:00 op BBC2

Drama (1979) uit Verenigd Koninkrijk

IMDB-rating: 6.3 (372 stemmen)

Met David Beames, Lisa Kreuzer, Sandy Ratcliff e.aIn het Groot-Brittannië van de jaren ’70 rijdt een man van Londen naar Bristol om de dood van zijn broer te onderzoeken. Het doel van zijn reis wordt verstoord door zijn ontmoetingen met een reeks vreemde mensen.

Show more