حقوق بشر ایران، ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۲: بنا به گزارشهای رسیده از ایران، نوجوان بزهکار محکوم به مرگ، محمدرضا حدادی (۲۵ سال) بار دیگر در خطر اعدام قریب الوقوع قرار دارد. محمدرضا حدادی که در زندان عادل آباد شیراز به سر میبرد متهم به قتلی است که وقتی کمتر از پانزده سال سنّ داشت صورت گرفته است. پیش از این اجرای حکم اعدام محمدرضا پنج بار به تعویق افتاده بود. بدین ترتیب بار دیگر این نگرانی وجود دارد که حکم اعدام این نوجوان بزهکار به زودی اجرا شود.
علاوه بر محمدرضا حدادی در زندان عادل آباد نوجوانان بزهکار دیگری از جمله ابومسلم سهرابی و فاطمه سال بهی به سر میبرند که در خطر اعدام قرار دارند.
ایران با وجود امضا و پیوستن به کنوانسیون حقوق کودک، که حکم اعدام برای جرأیم زیر ۱۸ سال را ممنوع کرده است، جزو معدود کشورهایی است که همواره احکام اعدام نوجوانان بزهکار را صادر و اجرا میکند. در شهریور ماه امسال نیز یک نوجوان به نام مرتضی به اتّهام قتلی که در ۱۴ سالگی مرتکب شده بود در زندان کازرون اعدام شد.
سازمان حقوق بشر ایران از جامعه جهانی خواست تا با استفاده از تمامی کانالهای خود در جهت نجات جان محمدرضا و دیگر نوجوانان بزهکار محکوم به اعدام تلاش کنند. محمود امیری مقدم سخنگوی این سازمان گفت: ما به ویژه از هیئت ایزامی پارلمان اروپا و رئیس این هیئت خانم تریا کرونبرگ میخواهیم که موضوع اعدام نوجوانان بزهکار را در صدر مذاکرات خود با طرفین ایرانی قرار دهند و تمامی تلاش خود را برای نجات جان محمدرضا حدادی و دیگر نوجوانان بزهکار محکوم به اعدام به کار گیرند