2013-07-13

Peaceful Warrior

07:00 - 09:30 op RTL4

Drama (2006) uit Duitsland

IMDB-rating: 7.1 (11974 stemmen)

Met Scott Mechlowicz, Nick Nolte, Amy Smart e.aGebaseerd op het boek "Way of the Peaceful Warrior". Een studentengymnast ontdekt een nieuw perspectief op het leven met behulp van een oudere Zen-geïnspireerde mentor.

The Half Naked Truth

07:05 - 08:20 op BBC2

Komedie (1932) uit Amerika

IMDB-rating: 6.6 (237 stemmen)

Met Lupe Velez, Lee Tracy, Eugene Pallette e.aDe vlotte prater Jimmy Bates wordt publiciteitsagent voor het kwakkelende circus van kolonel Munday. Zijn laatste plan om klanten te trekken, is de belofte om tijdens de avondvoorstelling de identiteit van de vader van zijn heetgebakerde vriendin, de buikdanseres Teresita, te onthullen. Maar wanneer de lokale sheriff erachter komt dat het allemaal bedrog is, vluchten Bates, zijn vriend Achilles en Teresita naar New York.

Bloedvlag boven Quinto

08:20 - 09:40 op BBC2

Western (1951) uit Amerika

IMDB-rating: 5.9 (225 stemmen)

Met Robert Ryan, Claire Trevor, Jack Buetel e.aNa de Amerikaanse Burgeroorlog moet een ex-officier het opnemen tegen een plunderende bende en tegen een corrupte politieman die iedereen aan de galg wil brengen.

Floris

09:00 - 10:35 op NED3

Familiefilm (2004) uit Nederland

IMDB-rating: 4.1 (385 stemmen)

Met Michiel Huisman, Victor Löw, Daan Schuurmans e.aFloris jr. wil zijn vader bewijzen dat ook hij een held kan zijn door ervoor te zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met Pi neemt Floris jr. het op tegen de Hertogin van Gelre, Van Rossum jr., Kleine Pier en Sergeant jr.

Superechte Liefde

15:30 - 16:50 op NED3

Familiefilm (2011) uit Noorwegen

IMDB-rating: 6.7 (399 stemmen)

Met Maria Annette Tanderød Berglyd, Otto Garli, Aurora Bach Rodal e.aDe 9-jarige Anne is een energiek meisje, dat veel belangrijkere zaken aan haar hoofd heeft dan verliefd worden. Maar dan ontmoet ze Jørgen, een jongen die nieuw in de klas is. Anne is vrijwel meteen verliefd op hem. Jørgen komt te wonen in het enge mysterieuze 'Bandit House', een huis waar geen enkel kind bij in de buurt durft te komen. Anne vindt dit echter niet erg en besluit alles op alles te zetten om Jørgen voor zich te winnen.

I am a woman now

16:10 - 17:38 op Canvas

Documentaire (2011) uit Nederland

IMDB-rating: 7.3 (12 stemmen)

Met April Ashley, Colette Berends, Jean Lessenich e.aIn 1956 opende gynaecoloog Georges Burou een praktijk in Casablanca waar iedereen die dat wilde een geslachtsverandering kon ondergaan zonder ingewikkelde psychologische onderzoeken en vragen. De mannen die destijds naar Marokko afreisden om een geslachtsverandering te ondergaan, zijn nu vrouwen van tussen de 70 en 80 jaar oud. Zij waren pioniers op het gebied van geslachtsverandering van man tot vrouw. In I Am A Woman Now maken de vrouwen de balans op van hun leven. Hoe verliep hun leven na hun vertrek uit Casablanca? Zijn hun dromen uitgekomen en hebben ze de fel bevochten gewenste kwaliteit van het leven bereikt?

Animals United

20:00 - 22:00 op RTL8

Animatie (2010) uit Duitsland

IMDB-rating: 4.7 (2431 stemmen)

Met Billy Beach, Jim Broadbent, James Corden e.aBilly, een ondeugend stokstaartje, wacht samen met zijn beste vriend Socrates, de vriendelijke leeuw, geduldig op de jaarlijkse overstroming van de savanne. Ze wachten en wachten maar de verwachte toestroom van water blijft uit. Ondertussen maken ze nieuwe vriendjes, allemaal op zoek naar water. Billy ontdekt de reden van het gebrek aan water in de Delta: mensen hebben een reusachtige dam gebouwd. Zal Billy met zijn nieuwe vrienden de savanne kunnen redden?

The Brothers Bloom

20:00 - 21:55 op NED3

Avontuur (2008) uit Amerika

IMDB-rating: 6.8 (27122 stemmen)

Met Rachel Weisz, Adrien Brody, Mark Ruffalo e.aDe gebroeders Bloom behoren tot de wereldtop als het gaat om de kunst van het oplichten. Samen met hun vrouwelijke partner bezwendelen ze al jaren menig rijk persoon, maar de jongste van de broers heeft er genoeg van en besluit dit leven op te geven. Hij wordt echter overgehaald tot een laatste klus, het oplichten van een excentrieke miljonair, maar hierdoor krijgt hij problemen met zijn geliefde.

Yes Man

20:00 - 22:05 op SBS6

Komedie (2008) uit Amerika

IMDB-rating: 6.9 (151288 stemmen)

Met Zooey Deschanel, Jim Carrey, Sasha Alexander e.aAls Carl Allen (Jim Carrey) de zoveelste aanvaring met anderen en ook met zichzelf heeft gehad, besluit hij dat het zo niet langer kan. Hij schrijft zich in voor een soort cursus die van een principe uitgaat: zeg overal 'Ja' op. Aanvankelijk bevalt dit Carl goed, maar als het langer gaat duren ziet hij in dat een instemmend antwoord op alle vragen ook minder leuke kanten heeft.

The Green Hornet

20:00 - 22:30 op RTL5

Actie (2011) uit Amerika

IMDB-rating: 6 (85530 stemmen)

Met Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz e.aBritt Reid (Seth Rogen) is een playboy en een krantenmagnaat. Overdag leeft Britt een normaal leven, maar als de nacht aanbreekt wordt hij een superheld, namelijk 'The Green Hornet', een identiteit die Britt zichzelf gegeven heeft, om zo de misdaad te bestrijden. De enige mensen die weten over Britt's geheime identiteit zijn zijn secretaresse en de officier van justitie. Britt onderneemt een missie, samen met zijn bediende, de martial arts-expert Kato, om de ondergang van hun stad tegen te gaan. Omdat de mensen in de stad denken dat 'The Green Hornet' zelf een misdadiger is, gaat dit niet altijd even gemakkelijk...

Beethoven

22:00 - 23:45 op RTL8

Komedie (1992) uit Amerika

IMDB-rating: 5.1 (9817 stemmen)

Met Charles Grodin, Bonnie Hunt, Dean Jones e.aDe kleine schattige sint-bernardshond Beethoven wordt als puppy gestolen, en de Newtons nemen hem op. Hij wordt enorm groot en richt de bij zijn formaat passende ravage aan, maar blijft lief en behulpzaam. Een dierenarts wil experimenten uitvoeren en heeft daar honden voor nodig; Beethoven staat op zijn lijst.

Gothika

22:00 - 23:55 op NET5

Horror (2003) uit Amerika

IMDB-rating: 5.7 (25685 stemmen)

Met Halle Berry, Robert Downey Jr., Charles S. Dutton e.aEen psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.

Blade: Trinity

22:00 - 00:10 op Veronica

Actie (2004) uit Amerika

IMDB-rating: 5.7 (31950 stemmen)

Met Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Dominic Purcell e.aDe vampiernatie heeft een duister plan bedacht om Blade te laten opdraaien voor een reeks brutale moorden. Om zichzelf te redden, moet Blade zijn krachten bundelen met een groep menselijke vampierjagers, de 'Nightstalkers'. Abigail, de dochter van zijn mentor Whistler en Hannibal King, een van de 'Nightstalkers', staan Blade bij in de ultieme strijd tegen de vampieren. Bovendien proberen ze de duistere plannen van de gemene Danica Talos te dwarsbomen. Danica heeft namelijk de mysterieuze 'Drake' laten herrijzen en hoopt met zijn krachten eindelijk de wereld te onderwerpen aan de vampiers.

The Marine

22:00 - 23:45 op RTL7

Actie (2006) uit Amerika

IMDB-rating: 4.5 (9484 stemmen)

Met John Cena, Robert Patrick, Kelly Carlson e.aEen marinier wordt eervol ontslagen nadat hij een direct bevel had genegeerd. Hoe gaat direct op zoek naar een job, maar wordt reeds na één dag ontslagen. Zijn vriendin stelt voor op naar de bergen te trekken om eventjes te ontspannen. Onderweg komen ze in aanraking met een bende criminelen waarna hij zijn ontvoerde vriendin moet proberen te redden.

Hellboy

22:30 - 01:00 op RTL5

Actie (2004) uit Amerika

IMDB-rating: 6.8 (51680 stemmen)

Met Ron Perlman, John Hurt, Selma Blair e.aIn de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog zoeken de Nazi's hun toevlucht tot zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.

Smoorverliefd

23:30 - 01:03 op NED2

Komedie (2010) uit België

IMDB-rating: 5.4 (261 stemmen)

Met Jan Decleir, Marie Vinck, Huub Stapel e.aDe eigenwijze veertienjarige Eva gunt ons een speelse kijk in de muizenissen en amoureuze lotgevallen van zichzelf, haar zus, moeder en tante. Vier chaotisch-grappige sterke vrouwen die samen onder één dak leven en elk op hun eigen manier op zoek zijn naar 'love, peace and happiness'. Of hoe een verpletterende kus in de regen of een gedeelde smoothie je leven kunnen veranderen...

Quixote's Island

23:35 - 00:55 op Canvas

Avontuur (2011) uit België

IMDB-rating: 5.2 (28 stemmen)

Met Jeroen Willems, Tiemen Van Haver, Eline Kuppens e.aSan, een 16-jarige jongen, heeft het gevoel dat niemand hem begrijpt. Wanneer hij Isabelle ontmoet, wordt hij hopeloos verliefd op haar, maar ze ziet hem amper staan. San verkiest om de realiteit te ontvluchten en sluit zich op in zijn verbeelding. Dan komt Quixote in zijn leven.

Painkiller Jane

23:45 - 01:30 op RTL7

Drama (2005) uit Amerika

IMDB-rating: 5.3 (533 stemmen)

Met Emmanuelle Vaugier, Eric Dane, Richard Roundtree e.aDe jonge officier Jane Elizabeth Browning, alias Painkiller Jane, werd aan een biochemisch wapen blootgesteld en herstelt nu extreem snel van verwondingen en vermoeidheid. Ze gebruikt haar krachten om de misdaad te bestrijden, maar moet er tegelijkertijd voor zorgen uit de handen van het leger te blijven, dat experimenten op haar wil uitvoeren om te ontdekken waar haar krachten vandaan komen.

Enemy of the State

23:50 - 01:50 op BBC1

Actie (1998) uit Amerika

IMDB-rating: 7.1 (51464 stemmen)

Met Will Smith, Gene Hackman, Jon Voight e.aAdvocaat Robert Clayton Dean krijgt, zonder dat hij het weet, een video in handen waaruit blijkt dat een topfunctionaris van de Nationale Security Agency betrokken is bij een politieke moord. Vanaf dat moment wordt Dean het doelwit van een team NSA-agenten.

Girl, Interrupted

23:55 - 02:20 op NET5

Biografie (1999) uit Duitsland

IMDB-rating: 7 (35683 stemmen)

Met Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea DuVall e.aSusanna is een tiener met problemen. Volgens een psychiater, die ze nog nooit eerder heeft ontmoet, leidt ze aan een vreemde persoonlijkheidsstoornis. Ze wordt naar een psychiatrische instelling in New England gestuurd waar ze twee jaar doorbrengt in een speciale afdeling voor tieners.

Rabbit Hole

00:10 - 01:35 op BBC2

Drama (2010) uit Amerika

IMDB-rating: 7.1 (26307 stemmen)

Met Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Sandra Oh e.aHet leven van een gelukkig echtpaar wordt verwoest als hun 4-jarig zoontje na een tragisch verkeersongeval sterft. Compleet verscheurd door verdriet gaan ze op zoek naar verlossing om hun levensgeluk te hervinden.

Regards,

Show more