2016-01-06

71 procent van alle datacenter-managers in 53 landen maakt reeds gebruik van HCIS of SDS of is van plan om dat te doen

ActualTech Media publiceerde vandaag in samenwerking met Atlantis Computing zijn Hyperconverged Infrastructure (HCIS) and Software-Defined Storage (SDS) 2016 Survey . Dit enquêterapport biedt inzicht in de manier waarop ICT-organisaties in 2016 en de komende jaren hun datacenters zullen inrichten. De enquête werd uitgevoerd onder 1.267 datacenter-managers in 53 landen. Hieruit bleek dat 71 procent al gebruikmaakt van HCIS of SDS of plannen heeft om dat te doen.

“Er is sprake van veel verwarring en hype binnen de dynamische HCIS- en SDS-markt. Het is daarom van cruciaal belang om informatie te verzamelen over de manier waarop deze technologie in de praktijk wordt ingezet”, aldus Scott D. Lowe, partner en medeoprichter van ActualTech Media. “Naar onze mening is dit het meest omvangrijke en gedetailleerde rapport over de acceptatie, inkoopcriteria en toepassingsscenario’s op het gebied van HCIS en SDS. Het biedt ICT-organisaties cruciale inzichten in het gebruik van HCIS- en SDS-technologie en de praktijkervaringen en toekomstplannen van datacenter-managers in alle delen van de wereld.”

Waarom zetten organisaties SDS en HCIS in?

75 procent van alle organisaties maakt momenteel gebruik van schijfgebaseerde opslag, maar deze aanpak maakt slechts bij 44 procent deel uit van hun toekomstige infrastructuurplannen. 19 procent is bovendien van plan om hun schijfgebaseerde SAN volledig in te ruilen voor HCIS of SDS. Gevraagd naar de belangrijkste criteria om gebruik te maken van SDS en HCIS, noemden ICT-organisaties de prestaties (72 procent), high availability (68 procent) en kostenbesparingen (68 procent).

De aanhoudende gegevensgroei bleek eveneens een belangrijke motor van verandering. De respondenten deden melding van een jaarlijks groeipercentage van 20 procent. De meeste ICT-organisaties staan voor de opgave om deze groei op te vangen met een gelijkblijvend of kleiner budget. De efficiëntie van de datacenter-infrastructuur wordt daarmee steeds belangrijker voor bedrijven.

“De enquête van ActualTech Media biedt een uitmuntend perspectief op de HCIS- en SDS-markt. Dit soort resultaten en analyses waren voorheen simpelweg niet beschikbaar voor deze snel groeiende en dynamische categorie”, zegt Seth Knox, vicepresident Product Marketing bij Atlantis. “We kunnen voor het eerst beschikken over kwantitatieve gegevens over hypervisor-trends, high availability-configuraties, evaluatiecriteria, software- en hardwarevoorkeuren rond HCIS en tal van andere factoren die in 2016 het aanzicht van de HCIS- en SDS-markt zullen bepalen.”

Het volledige enquêterapport is beschikbaar op http://www2.atlantiscomputing.com/Survey2016.html

Meer samenvattingen en inzichten uit dit enquêterapport zullen later in 2016 worden gepubliceerd in het boek Building a Modern Data Center: Principles and Strategies of Design van de auteurs Scott D. Lowe, David M. Davis en James Green. Zie voor meer informatie https://community.atlantiscomputing.com/building-modern-data-center

Het bericht Wereldwijde enquête signaleert een snelle opmars van Hyper Converged infrastructuur (HCIS) en Software Defined Storage (SDS) in moderne datacenters verscheen eerst op En Serio - PR & Communication.

Show more