2015-03-18



Other Lives / Gengahr / Causes
[PIAS] NITES
vr 1 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:00
Onder de vlag [PIAS] Nites viert muziekmaatschappij [PIAS] de indie muziekcultuur. Het duurde even voordat Other Lives weer van zich lieten horen. De indiefolkband uit Oklahoma bracht in 2011 album 'Tamer Animals' uit, sfeervolle folk die zowel serene kalmte als voelbare intensiteit uitstraalt. Op het podium is Other Lives een traktatie voor oor en oog: niet alleen speelt elk bandlid minstens vijf instrumenten, alles wordt gebruikt, inclusief iPhone apps. Inmiddels is de band een trio, met recht een mini-orkest. Het nieuwe album 'Rituals' komt uit op [PIAS] Nites dus is dit meteen de releaseparty. Eerste single 'Reconfiguration' is al te beluisteren.

CATCH A FIRE presents THE OUTLOOK FESTIVAL AMSTERDAM LAUNCH PARTY WEEKENDER
vr 1 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 21:00
De Catch a Fire crew brengt dit jaar een dikke line-up van artiesten naar Amsterdam voor de Launch party van Outlook Festival 2015! Deze weekender vindt plaats in de Melkweg (vrijdag) en Panama (zaterdag).

International Beyoncé Day
Wat Als Het Leven Een R&B Clip Was
vr 1 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 23:30
Wat zouden we moeten zonder Beyoncé? Deze flawless artiest verdient haar eigen dag, zo dachten de jongens van Wat Als Het Leven? En voilà, ze riepen 1 mei uit tot International Beyoncé Day! Het belooft een global day of worshipping te worden. Editie Amsterdam vindt, hoe kan het ook anders, plaats in pop-heaven De Melkweg. Alle single ladies put your Freakum Dress on en mannen, jullie weten genoeg als wij Surfboard zeggen toch? Who runs the world?! B!

IMPERICON FESTIVAL
zo 3 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 14:00
Impericon presenteert Impericon Festival 2015, een dikke metalcore tour door Europa met in Amsterdam The Ghost Inside, Emmure, Suicide Silence, Stick To Your Guns, Whitechapel, Deez Nutz, Comeback Kid, Carniflex, Bane, Being As An Ocean en Adept! MOSH!!!

Millencolin
zo 3 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
De Zweedse punkband Millencolin is al sinds de 90’s een constante factor in de punkwereld. We zagen ze eerder al op Pukkelpop, Groezrock, Pinkpop en natuurlijk regelmatig in de Melkweg, maar de machine van Millencolin is nog altijd niet uitgeraasd. De band werd in '92 opgericht en is vernoemd naar de skateboard trick melancholy. Een paar jaar terug brachten ze de b-sides & rarities verzamelaar ‘The Melancholy Connection’ uit en een paar dagen voor deze show komt dan eindelijk de langverwachte opvolger van hun laatste studio album 'Machine 15' uit 2008 uit: 'True Brew'. Al meer dan 20 jaar staat de groep voor kwaliteitspunk en dat zullen ze deze avond wederom komen bewijzen!

Black Milk & The Nat Turner Liveband
ma 4 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
Black Milk is het alter ego van Curtis Cross, geboren en getogen in Detroit. Hij staat bekend om zijn soulvolle hiphop en werd in zijn jonge jaren duidelijk geïnspireerd door De La Soul en A Tribe Called Quest. Als tiener ging hij al aan de slag met beats en samples en het duurde niet lang voor hij werd gevraagd door fellow Detroiters Slum Village om een nummer te producen. Nu is hij één van de meest gewaardeerde producers en rappers van zijn generatie. Eind 2014 bracht hij alweer zijn 6e studio album uit via Fat Beats, If There's a Hell Below, met features van Blu, Bun B, Mel, Ab, Pete Rock, Gene Obey en Random Axe. Op deze tour neemt hij zijn eigen liveband mee: Nat Turner!

Frnkiero andthe Cellabration
wo 6 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
Frank Iero is vooral bekend als gitarist van My Chemical Romance en de hardcore band Leathermouth. FrnkIero AndThe Cellabration is zijn nieuwe solo-project, waarop Iero meer het muzikale avontuur opzoekt en zijn gezondheidsproblemen van zich afschrijft. Zijn muziek was voor het eerst te horen toen Iero voor de 'Frankenweenie Unleashed' soundtrack een bonus track maakte en vlak daarna 'Extraordinary Girl' coverde voor Kerrang’s Green Day tribute. Afgelopen augustus was het eindelijk tijd voor zijn debuutalbum 'Stomachaches' en net als voor ex-collega Gerard Way's solo album zijn de reacties zeer positief. "Scrappy, idiosyncratic and infectious as hell" Rocksound

Patrick Watson
vr 8 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
De trailer voor seizoen vijf van ‘The Walking Dead’ was een filmisch meesterwerkje, waarin vooral de prachtige soundtrack schitterde. Het was een voorproefje van het nieuwe album van Patrick Watson, de Canadese singer-songwriter die als geen ander weet hoe hij je rechtstreeks in je hart kan raken. Watson maakt al muziek sinds 2001, maar velen leerden hem kennen in 2006 met de plaat ‘Close To Paradise’, waarop hij met zijn band voor het eerst hun typische stijl uitvond: een prachtige mix van barok georkestreerde indiepop en soulvolle folk. Op de daaropvolgende platen werd zijn muziek steeds puurder en eleganter en de nieuwe plaat ‘Love Songs for Robots’ zet die trend voort.

Shoshin
za 9 mei | Melkweg - Sugar Factory | Zaal open: 19:00
Shoshin is een band uit Manchester met een eigen muzikale stijl, waarbij ze catchy gitaarrock combineren met invloeden uit de soul, blues, hiphop en reggae. Denk aan een combinatie van The Police met het oudere werk van de Red Hot Chili Peppers en flinke scheut poppunk. Na zeer succesvolle guerilla-optredens op onder meer Appelpop en Breda Barst en vele straatshows in Nederland, is het nu tijd voor een show in Amsterdam! Support komt van de vooruitstrevende en avontuurlijke rock band JPNSGRLS (spreek uit: Japanese Girls) uit Vancouver.

Alkinoos Ioannidis
za 9 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:00
Alkinoos Ioannidis is een van de meest geliefde Griekse-Cypriotische songwriters en performers. Hij heeft talloze albums uitgebracht en heeft een sterke live-reputatie. Zo heeft hij onder andere concerten gegeven in Madison Square Garden en the Lincoln Centre in New York, Queen Elizabeth Hall in London en vele andere steden. Vijf jaar na zijn laatste album keert hij eindelijk terug met een nieuw album genaamd “Mikri Valitsa” oftewel kleine koffer. Tijdens deze tour treedt hij zoals gewoonlijk op met cellist Yiorgos Kaloudis, die ook bekend staat om zijn spel op de Kretense Lyra. Vergeet wat je weet over Griekse muziek en reis naar een nieuwe wereld van geluid en gevoel.

Marina & the Diamonds
zo 10 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 19:30
Met de lente in aantocht komt Marina Diamandis met haar nieuwe album “Froot”. Een elektronische boomgaard met verse, bloeiende en kleurrijke nummers! In Engeland behaalde haar vorige electropop plaat ‘Electra Heart’ nog een nummer één positie en deed het bijzonder goed in de Verenigde Staten. Het derde album omschrijft ze zelf als een meer volwassen, minder cynisch en gelukkiger geheel. Eigenlijk precies zoals ze zich nu voelt. Was haar vorige album nog zwaar doordrenkt met electropop, ditmaal grijpt ze terug naar elementen uit new wave, disco en klinkt ze rauwer dan voorheen. Nog steeds poppy, maar iets minder gelikt. “Froot” is rijp en Marina is klaar om te touren!

The Vamps
ma 11 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 19:00
YouTube staat natuurlijk vol met covers van bekende hits, maar het echte talent weet zich nog altijd te onderscheiden. Kijk maar naar The Vamps: vier Britse tieners die in ultrasnel tempo de aandacht van heel de wereld op zich wisten te vestigen met een reeks akoestische covers van artiesten als One Direction, Taylor Swift en Bruno Mars. De jongens brachten Taylor Swifts ‘22’ zo overtuigend dat iedereen vergat dat ze ongeveer vijf jaar jonger waren dan de leeftijd waar het liedje over gaat, en leadzanger Brad Simpson oogt als een Harry Styles in de dop.

Splean
di 12 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 19:00
Het is een zeldzaamheid dat de populaire Russische rockband Splin naar Nederland komt. Ze draaien al mee sinds 1994 en hun naam wordt ook wel gespeld als Splean. Dit is een unieke kans om een van de grootste Russische bands ooit te zien.

BALTHAZAR
wo 13 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 19:00
Ze noemden in 2010 hun debuutalbum alvast zelf maar ‘Applause’, de vijf zeer getalenteerde Belgen van Balthazar. Maar de band mocht ook golven aan applaus verwelkomen dankzij die originele plaat, vanwege de verslavend slimme, aanstekelijk groovende liedjes. Die werden steevast voorzien van vreemde tekstuele kwinkslagen door twee zangers, het prominente vioolspel van Patricia Vanneste en hier en daar een gierende uitbarsting à la dEUS. Op tweede album ‘Rats’ uit 2012 wist Balthazar het eigen geluid verder te verfijnen en werden de liedjes alleen maar mooier en subtieler, om live groot en overrompelend te kunnen klinken. Dat leverde Bathazar al spots op Best Kept Secret en Lowlands op.

Splendid
do 14 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
De muziek van Splendid klinkt als zonneschijn uit je speakers! De Haagse formatie Splendid maakt vrolijke popmuziek met invloeden uit de reggae en hiphopscene. Live is het een knallende ervaring die altijd smaakt naar meer. De single “Again” is het bekendste nummer. Splendid trok in de jaren erna volle zalen met de plaat "Sun Beats Down". Ook de nieuwe plaat moet in 2015 weer zorgen voor totale gekte tijdens de clubtour en het festivalseizoen. Nu met nog meer zon, zee en surf: trek je slippers aan!

Kispal es a Borz / Quimby
vr 15 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
De alternatieve rockbands Kispal es a Borz en Quimby behoren in hun thuisland Hongarije tot de allergrootste bands. Ze verkopen steevast de grootste concertzalen uit en op het Sziget festival zijn ze het hoogtepunt voor alle Hongaren. Doop je eens onder in authentieke Hongaarse rock!

The Elvis Concert
Met de bandleden van Elvis Presley en actrice Marlyn Mason
za 16 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
The King of Rock ’n Roll! Dat is er maar één. Elvis Presley. Dit jaar zou hij 80 zijn geworden. Zijn muziek is nog steeds springlevend. Een groot deel van de mensen die met hem speelden ook. En daar komen er een aantal van vanavond, om dat tijdloze repertoire te spelen. Dat gebeurt door TCB bandlid Duke Bardwell, gitarist van Elvis in de jaren zeventig, die zo’n 180 concerten met hem speelde en door TCB bandlid Bob Lanning die onder meer te horen is op Elvis’ beste live album "Elvis On Stage". Zij verzorgen samen met enkele topmuzikanten een geweldig eerbetoon! Speciale gast deze avond is actrice Marlyn Mason die met Elvis speelde in de film "The Trouble With Girls".

REINDIER
EP Release
za 16 mei | Melkweg - Theaterzaal | Zaal open: 20:30
Neem één deel pop, een vleugje folk, een eetlepel elektronica, een wolkje theater en een flinke scheut emotie, even asymmetrisch schudden en voilà: een nieuw geluid. Met melancholische zang, experimentele instrumenten en confronterende teksten laat REINDIER het publiek lachen, genieten, nadenken, vergeten, huilen en soms even slikken. Na optredens in Paradiso, Winston Kingdom en Studio/K keert de driemansformatie op zaterdag 16 mei terug naar de Melkweg voor de release van hun debuut-EP. Verwacht een theatrale show van een uur compleet met decor, kostuums, visuals en vele bij vlagen freaky maar altijd intrigerende tracks. Stap in de wonderlijke wereld van REINDIER.

Lecrae
PRESENTED BY EVENTS4CHRIST
ma 18 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 19:00
Hij is een regelrechte muzieksensatie. En niet alleen in Amerika, waar hij genomineerd is voor Grammy Awards, bovenaan de hitlijsten staat en optreedt in de nationale talkshows. Hiphop artiest Lecrae heeft ook in Nederland een grote groep enthousiaste fans gekregen. Zij hebben lang moeten wachten op een optreden van de Amerikaan in Nederland, maar op 18 mei gaat die wens in vervulling!

Monuments
Locatie: Winston Kingdom
di 19 mei | Melkweg - externe locatie | Zaal open: 20:00
Het Britse Monuments verraste in 2012 met hun debuutalbum ‘Gnosis’, waarna de band al snel in het 'djent' genre gestopt werd. Met het 2e album ‘The Amanuensis’ heeft de band zich weten te onderscheiden en ging hun muziek meer richting progressieve metal, met een groove randje eraan. Het laatste album ‘The Amanuensis’, waarop nieuwe zanger Chris Barretto de vocals en saxofoonpartijen voor zijn rekening neemt, laat een riff-georiënteerde sound horen die melodischer, zwaarder, technischer, dynamischer en nog beter is dan van de voorgangers. Na de support van Karnivool in maart is het dus tijd voor een eigen headline show! Let op: deze show vindt plaats in Winston Kingdom op Warmoesstraat 131

Danko Jones
vr 22 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 19:30
Dit is het verplaatste concert van 21 maart 2015, toen Danko Jones om gezondheidsredenen moest afzeggen. Reeds gekochte tickets (en lidmaatschappen) blijven geldig. Ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kun je je tickets retourneren. De Canadese rocker Danko Jones heeft de afgelopen jaren menig podium en festival onveilig gemaakt en vele albums gevuld met 100% pure rock ’n roll. Krijgen we er genoeg van? Hell no! Het ontembare podiumbeest keert deze avond gelukkig weer terug met ongetwijfeld een daverende show.

Mew
za 23 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
De Denen Mew zijn in eigen land gigantisch populair, zo waren ze headliner op het Roskilde festival. In Nederland hebben ze met hun meespelende, bedwelmende indie- en popsongs ook een trouwe fanschare opgebouwd. De Scandinaviërs komen dan ook graag weer terug naar Amsterdam; het is alweer de vierde show in de Melkweg! Het nieuwe album '+-' komt eind april uit, waarvan de nieuwe single 'Satellites' nu al te horen is. Vooral live draaien ze alles nog even extra aan en ze zijn volgens velen een echte must see.

Matisyahu
za 23 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 19:30
De Joodse reggaezanger Matisyahu, afkomstig uit New York, kwam in tien jaar geleden uit het niets en veroverde de harten van het Nederlandse publiek met zijn bevlogen live shows en bijzondere verschijning. Tegenwoordig gaat hij zonder de karakteristieke baard door het leven, maar staat nog wel steeds achter zijn geloof en boodschap. Matisyahu scoorde al vele grote hits met zijn aanstekelijke mix van reggae, pop, hiphop en rock en afgelopen zomer kwam zijn vijfde studioalbum 'Akeda' uit, met zijn vaste begeleidingsband Dub Trio en gastbijdragen van Collie Buddz en Zion I.

Twin Shadow
zo 24 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
De levensloop van George Lewis Jr. is een bijzondere: geboren in de Dominicaanse Republiek en opgegroeid in Florida, waar hij zong in het kerkkoor en verslingerd raakte aan punk, The Beatles, Bob Dylan en… Boys II Men. De muzikale richting die hij sinds 2010 als Twin Shadow laat horen, is daarom des te verrassender; de albums ‘Forget’ (2010) en ‘Confess’ (2012) klinken alsof de jaren tachtig van de vorige eeuw nooit voorbij zijn gegaan. Lewis Jr. mixte er op sublieme wijze synth- en gitaarpop met new wave. Liedjes die zo op de soundtrack van een film als ‘Pretty In Pink’ hadden gepast, maar toch eigentijds klonken. Op zijn derde album ‘Eclipse’ doen ook post-r’n’b-invloeden hun intrede.

ZHU
ma 25 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
Ook al zegt de naam je niet meteen wat; de kans is groot dat je ZHU kent. Het nummer Faded werd een monsterhit en kreeg niet voor niets een Grammy nominatie. De Amerikaanse houseproducer werd bekend met zijn poppy house beats en zoetzure stem, die je herkent uit duizenden. ZHU zelf zal je echter niet snel leren kennen, zijn identiteit houdt hij goed verborgen. Dat hij achter een scherm optreedt zal je hem wel snel vergeven: net als bij Daft Punk en The Stigg, bewijst hij dat een bekend gezicht soms helemaal niet nodig is. Laat je meesleuren op ZHU’s beats die even licht verteerbaar als smaakvol zijn en voor het eerst live in Nederland te horen zijn!

Hans Dulfer Route 75
do 28 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 19:00
Saxofonist, bandleider, componist, columnist en organisator Hans Dulfer viert deze avond zijn 75ste verjaardag en speelt 60 jaar muziek. Dit mooie jubileum wordt gevierd met de tour 'Route 75', een reeks concerten in binnen- buitenland die verbinden; die stijlen, musici en muziekliefhebbers bij elkaar brengen. Die puurheid en universele taal spreken zoals alleen Dulfer dat kan. De aftrap van de tour werd begin januari al gehouden in Jazzpodium Waterweg waarmee Dulfer de afgelopen acht jaar een warme muzikale band heeft opgebouwd en waar het dak er al af ging. “Het was een bijzondere middag”, sprak Hans na afloop en het belooft een enerverend jaar te worden voor de jubilerende saxofonist.

Howling
do 28 mei | Melkweg - Oude Zaal | Zaal open: 19:30
Howling kennen we van de gelijknamige hit ‘Howling’. Dit duo bestaat uit Frank Wiedemann en Ry Cuming. Wiedemann (helft van Âme) is een producer van Detroit-deep house en Ry Cuming, beter bekend als Ry X, een Australische singer-songwriter. De samenwerking tussen de twee resulteerde in een track die zich kenmerkt als een epische volksound getoucheerd door de aanwezigheid van digitale percussies. Dit belooft een magische performance te worden, waarbij ook een surprise support act aanwezig zal zijn. Dit wil je niet missen!

80's - NEW WAVE Tribute Festival
zo 31 mei | Melkweg - The Max | Zaal open: 19:00
De 80’s NEW WAVE Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste tributes van Europa in Nederland, België en Duitsland een podium te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: Met de No.1 tributes van U2, The Police, The Cure en The Cult is dit voor de liefhebbers een ultieme NEW WAVE-ervaring van het hoogste niveau. Een heerlijke trip 'down memory lane' met nummers als:Pride,Sunday Bloody Sunday, I Still Haven’t Found, Roxanne, Message In A Bottle, A Forest, Lullaby, Close To Me,Boys Don't Cry, She Sells Sanctuary,Edie, Love Removal Machine... Dit is een productie van Artists and Bands.

View full press release

Show more