2013-12-06



​Vanaf 2014 gaat Overtoom, leverancier van producten voor kantoor, magazijn en werkplaats, van naam veranderen. De nieuwe naam Manutan wordt door Bob de Haan, een typetje van Jeroen van Koningsbrugge, in Nederland geïntroduceerd. Canday is verantwoordelijk voor de geïntegreerde rebrandingscampagne, die vandaag van start gaat met de online video ‘De sollicitatie’.

Manutan

Bob de Haan is een nieuw typetje van Jeroen van Koningsbrugge. Hij is door Overtoom aangenomen om in de functie van Change Manager de nieuwe naam Manutan in heel Nederland bekend te maken, en alle veranderingen die dit met zich meebrengt in goede banen te leiden. De komende maanden kan iedereen - online en in twee TV-commercials - volgen hoe Bob de Haan Overtoom helpt de verandering naar Manutan tot een succes te maken.

Change Manager

Begin november zette Overtoom een opvallende vacature uit, waarin het aangaf op zoek te zijn naar ‘een Change Manager die het nieuwe Overtoom sneller dan “Tuut!-Tuut!” in Nederland bekend zou maken’. Onderdeel van de zoektocht was ook een vacaturevideo en radiocampagne, waarin CEO Ghislaine Duymelings Nederland persoonlijk om hulp vroeg bij het vinden van deze bijzondere veranderprofessional. Op Overtoom.nl/changemanager konden geïnteresseerden een profielbeschrijving lezen en meedoen aan een uitdagend, enigszins bizar assessement. Bijna 4.000 bezoekers van de site deden dat. Uiteindelijk bleek alleen Bob de Haan over de gevraagde combinatie van kwaliteiten te beschikken.

‘De sollicitatie’

Bob de Haan is door Overtoom aangenomen vanwege zijn internationale ervaring in Change Management én zijn bijzondere ideeën als het gaat om de veranderingen die een rebranding met zich meebrengt. Een grote uitdaging, omdat Overtoom niet alleen de naam verandert in Manutan, maar ook het assortiment uitbreidt tot meer dan 40.000 producten voor kantoor, magazijn en werkplaats, het bedrijf nog meer service gaat verlenen én klanten gaat helpen nog slimmer in te kopen. Waarom de keuze viel op Bob de Haan, kan iedereen vanaf nu zien in de online video ‘De sollicitatie’, met daarin de verrassende ontmoeting tussen Bob de Haan en CEO Ghislaine Duymelings.

Veranderingisgoed.nl

Ook kan Nederland kennismaken met Bob de Haan via zijn Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn profielen. En wie de werkzaamheden van Change Manager Bob op de voet wil volgen, kan dat doen op www.veranderingisgoed.nl. Daar deelt Bob naast alle online video content en de commercials die vanaf januari uitgezonden worden, ook zijn visie op verandering en geeft hij waardevolle verandertips aan Nederlandse bedrijven.

Andere kijk op rebranding

Canday heeft een geïntegreerde campagne ontwikkeld, waarbij de nieuwe naam Manutan op een verrassende manier wordt geïntroduceerd. Niet een standaard reclamecampagne, maar een Change Manager moet de verandering tot een succes maken. Canday pitchte het idee met een vette knipoog: ‘De verandering van naam is zó enorm belangrijk, dat je geen enkel risico neemt. Maak niet gewoon een commercial. Neem dé expert op dit gebied in dienst: een Change Manager.’ Zowel online als via twee TV-commercials zal Bob de Haan nu de verandering van Overtoom naar Manutan gaan leiden en begeleiden.

Co-creatie

Het typetje Bob de Haan ontwikkelde Jeroen van Koningsbrugge samen met Barry de Waal en Joris Verhaak (creatief team Canday) én met Draadstaal regisseur Willem van der Vet. In meerdere creatieve sessies hebben de vier scripts geschreven voor in totaal twee TV-commercials en vijf sketches, die de komende maanden ‘live’ zullen gaan. Behalve Bob de Haan ontstonden daaruit nog twee andere typetjes die ook door Jeroen van Koningsbrugge vertolkt worden. Maar daarover kunnen nog geen onthullingen worden gedaan.

‘Tuut-Tuut!’

Overtoom maakte in de jaren ’80 furore met de bekende ‘Tuut!-Tuut!’-commercials. ‘Dat is snel, dat lijkt Overtoom wel!’ is tot op de dag van vandaag een catch phrase in de Nederlandse taal. De creatieve lat lag dan ook erg hoog voor Canday. Joris Verhaak (Concept Strategy): ‘Maar we denken dat het gelukt is om weer iets heel bijzonders neer te zetten. Het lef van onze klant heeft daar enorm bij geholpen. Zonder lef geen grote stappen!’ 

View full press release

Show more