2013-11-19



Op de Los Angeles Auto Show heeft Jaguar zojuist de compleet nieuwe F-TYPE Coupé geïntroduceerd. Deze belangrijke wereldprimeur completeert het gamma van de succesvolle F-TYPE Convertible, de huidige winnaar van de World Car Design of The Year.

De nieuwe F-TYPE Coupé is de meest dynamische en compromisloze Jaguar die tot nu toe in serie werd geproduceerd.

Het modellengamma wordt aangevoerd door de F-TYPE R Coupé, met een 405 kW (550 pk) en 680 Nm sterke 5.0 V8 Supercharged, goed voor een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 4,2 seconden en een begrensde topsnelheid van 300 km/h.

De F-TYPE R Coupé is uitgerust met de tweede generatie van Jaguars elektronisch geregelde Active Differential, dat samen met een vernieuwd remsysteem zorgt voor een lichtvoetiger rijgedrag en een betere wegligging in situaties waarin het potentieel van de auto volledig wordt aangesproken.

De F-TYPE Coupé heeft van alle in serie geproduceerde Jaguars de meest torsiestijve carrosserie ooit. Hiermee borduurt Jaguar voort op de jarenlange expertise op het gebied van lichtgewicht aluminium met een uitzonderlijke torsiestijfheid.

De volledig uit aluminium opgetrokken F-TYPE Coupé belichaamt de compromisloze designvisie van de C-X16 concept car.

De F-TYPE Coupé en F-TYPE S Coupé maken het gamma compleet, met respectievelijk een 250 kW (340 pk) en 280 kW (380 pk) sterke versie van Jaguars 3.0 V6 Supercharged benzinemotor. De acceleratietijden van 0 tot 100 km/h bedragen respectievelijk 4,9 en 5,3 seconden, met topsnelheden van 260 en 275 km/h.

Zowel de F-TYPE R Coupé als de F-TYPE S Coupé kan optioneel worden uitgerust met een Carbon Ceramic Matrix (CCM) remsysteem – met keramische remschijven in een diameter van 398 mm voor en 380 mm achter.

Alle motoren brengen hun vermogen via een achttraps ‘Quickshift’ automaat over op de achterwielen. Handmatig sequentieel schakelen is mogelijk via schakelpaddles achter het stuurwiel of de SportShift Selector.

De F-TYPE Coupé heeft een laadvolume van maximaal 407 liter – ruim voldoende voor twee golftassen – en is optioneel leverbaar met een elektrisch bedienbare achterklep.

De introductie van de F-TYPE Coupé completeert het gamma van de F-TYPE Convertible, de huidige winnaar van de World Car Design of The Year.

U tref hieronder de volledige persmap en een beeldselectie van de F-TYPE Coupé.

View full press release

Show more