2012-12-06



Communicatiebureau Weber Shandwick en TUC Nederland, onderdeel van Mondelēz International, waren gisteravond genomineerd voor een European Excellence Award voor de geïntegreerde TUC campagne rondom OEHHH!!! momenten. De campagne omvatte Facebook, mediarelaties, activatie en zelfs een campagnelied. Hij werd uitgevoerd in de zomer van 2012, voor en tijdens de Europese voetbalkampioenschappen. De campagne behoorde tot de vijf beste in de Benelux.

Communicatiebureau Weber Shandwick en TUC Nederland, onderdeel van Mondelēz International, waren gisteravond genomineerd voor een European Excellence Award voor de geïntegreerde TUC campagne rondom OEHHH!!! momenten. De campagne omvatte Facebook, mediarelaties, activatie en zelfs een campagnelied. Hij werd uitgevoerd in de zomer van 2012, voor en tijdens de Europese voetbalkampioenschappen. De campagne behoorde tot de vijf beste in de Benelux. De prijs voor de beste PR-campagne in België, Nederland en Luxemburg werd gewonnen door Domino’s Pizza en uitgereikt tijdens een awardgala in het Roundhouse in London.

Op het puntje van je stoel
De OEHHH!!!-campagne was gericht op de zenuwslopende momenten tijdens voetbalwedstrijden. Het zijn de momenten die iedereen herkent: een penalty of schot op doel dat net tegengehouden wordt door de keeper. De campagne draaide om het inzicht dat de gemiddelde voetbalwedstrijd veel meer OEHHH!!! momenten bevat, dan juichmomenten. Dit vormde voor TUC en reclamebureau Draftfcb de inspiratie voor een commercial en een kussen dat een OEHH!!! geluid maakt wanneer de persoon die er tegenaan leunt, naar het puntje van zijn stoel schuift.

Geïntegreerde PR-campagne
De kracht van de campagne was het geïntegreerde karakter, waarbij traditionele mediarelaties gecombineerd werden met activatie en social media. Weber Shandwick werkte onder andere samen met Dries Roelvink om een TUC EK-lied op te nemen. OEHHH!!! roept heel Oranje bereidde het Nederlandse publiek voor op de lancering van de online en offline campagne. De Facebookpagina telde binnen slechts enkele weken na lancering meer dan 6.000 fans, met 6.000 likes op de populairste post. Er was aandacht voor het lied en het kussen in een groot aantal dagbladen, tijdschriften, online media en op radio en televisie. Op het moment dat de campagne werd afgesloten met een huiskamerconcert van Dries Roelvink, gewonnen door één van de Facebook fans, was het OEHHH!!! moment en bijbehorende kussen uitgegroeid tot een waar fenomeen.

Bijdrage geleverd aan bedrijfsdoelstellingen
De PR-campagne heeft een bijdrage geleverd aan het ruimschoots behalen van de bedrijfsdoelstellingen van TUC. De verkoopresultaten waren significant beter dan rondom het WK van 2010. En dat terwijl deze al erg goed waren, mede doordat Nederland toen tot het laatste moment in de race bleef. Alle 160.000 kussens waren snel uitverkocht en er was een volumegroei van 30%. Volgens GFK Panel Services was TUC tijdens het EK gedurende twee weken het nummer 1 EK-product.

TUC brand marketeer Nicole Bex, die verantwoordelijk was voor de campagne: ‘Weber Shandwick heeft laten zien dat zij in staat is om een succesvolle geïntegreerde campagne neer te zetten. De uitdaging die we hen gaven was om te helpen het kussen populair te maken en dit is in korte tijd ruimschoots gelukt. Met een relatief klein budget is een fantastisch resultaat neergezet, dat nu heeft geleid tot de nominatie voor deze prachtige PR-prijs. We zijn trots op dit resultaat en zien het als een erkenning voor al het harde werk dat wij bij TUC en bij onze bureaus hebben verricht om het OEHHH!!! moment groot te maken.’

European Excellence Awards
De European Excellence Awards zijn in het leven geroepen door het gerenommeerde magazine Communication Director om de meest uitmuntende prestaties van communicatieprofessionals te eren. Daarnaast fungeren de awards als ontmoetingsplaats voor vakgenoten en bieden ze de kans om goed in te zoomen op de prestaties in de communicatiebranche in heel Europa.

Weber Shandwick en awards in 2012
Weber Shandwick behaalde dit jaar al diverse prijzen voor haar creatieve campagnes, zoals de IPRA Award voor de Grolsch Column Contest en twee Bronzen Stevie Marketing PR Awards 2012. Daarnaast werd het bedrijf door The Holmes Report op internationaal niveau uitgeroepen tot Global Agency of the Year 2012 en Most Creative PR Firm in the World in de Creative Index. Het bedrijf werd ook "Digital PR Firm of the Year 2012" genoemd door PR Nieuws tijdens de jaarlijkse PR News Digital PR Awards.

###

Over TUC
TUC is een merk van Mondelēz International (NASDAQ: MDLZ), wereldleider op het gebied van chocolade, koekjes, kauwgom, snoepgoed, koffie en poederdranken. Mondelēz International heeft jaarlijkse inkomsten van ongeveer US$ 36 miljard en is actief in meer dan 80 landen. TUC maakt al sinds 1949 zoute crackers en is marktleider in de categorie zoutjes (Bron: AC Nielsen Food 2012).

Over Weber Shandwick
Weber Shandwick is een toonaangevend wereldwijd communicatieadviesbureau met kantoren in 81 landen. Het bedrijf biedt strategisch advies en tactische ondersteuning vanuit verschillende aandachtsgebieden: strategische consumentenmarketing, corporate communicatie, financiële diensten, public affairs, reputatie- en crisismanagement, mediarelaties en gezondheidszorg. Daarnaast is het bureau gespecialiseerd in social media en online reputatie management, trainingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Weber Shandwick is onderdeel van Interpublic Group (NYSE: IPG) in Nederland heeft Weber Shandwick kantoren in Den Haag en Amsterdam. Meer informatie vindt u op www.webershandwick.nl.

View full PressDoc

Show more