2012-10-15



the valley krijgt een nieuwe CEO. Vandaag volgt Philip Kok de huidige CEO Vincent Gravesteyn op. Sinds 2010 is Philip Kok als CCO en partner verbonden aan the valley. In die rol was hij verantwoordelijk voor alle sales-, marketing- en communicatieactiviteiten binnen de groep. Gravesteyn blijft grootaandeelhouder in the valley, maar zal ook in andere bedrijven gaan participeren. De komende periode blijft hij actief betrokken bij de groep om zijn werkzaamheden in 2013 geleidelijk af te bouwen.

Amsterdam, 17 oktober 2012 – Bureaugroep the valley krijgt een nieuwe CEO. Vandaag volgt Philip Kok (1968) de huidige CEO en grootaandeelhouder Vincent Gravesteyn op. Sinds 2010 is Philip Kok als CCO en partner verbonden aan the valley. In die rol was hij verantwoordelijk voor alle sales-, marketing- en communicatieactiviteiten binnen de groep. Gravesteyn blijft grootaandeelhouder in the valley, maar zal ook in andere bedrijven gaan participeren. De komende periode blijft hij actief betrokken bij de groep om zijn werkzaamheden in 2013 geleidelijk af te bouwen.

Sinds 1991 is Gravesteyn als ondernemer actief. Vanaf 1993 bouwde hij in negen jaar tijd een softwarehuis uit tot internetbureau om in 2002 over te stappen naar het toenmalige Facing Facts. In 2004 kocht hij Explainer DC en in 2005 volgde Buro Nieuwe Stijl. De drie bureaus integreerde hij in 2005 tot internetbureau the people’s valley. In 2007 werd e-mail marketing bureau Veritate overgenomen, waarna Gravesteyn in 2009 de bureaugroep presenteerde, inclusief het in eigen huis opgerichte reclamebureau Pickle Factory. In 2010 nam the valley tenslotte mobtzu over, een bureau dat gespecialiseerd is in mobile experiences.

Multinationals
De nieuwe CEO Philip Kok heeft veel marketing- en sales-ervaring opgedaan bij gerenommeerde multinationals. Zo werkte hij achtereenvolgens in verschillende commerciële functies voor Nutricia en Coca-Cola. In 2005 trad hij als directeur marketing toe tot het managementteam van ABN AMRO dochter AmstelLease, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de strategische herpositionering van de leasemaatschappij en de daarop volgende multimedia campagne. In 2010 stapt hij over naar bureauzijde om bij the valley aan de slag te gaan.

Volwassen
Volgens Vincent Gravesteyn werd het tijd om na tien jaar te vertrekken: “Er staat een succesvolle bureaugroep met uiterst kundige medewerkers en een prachtige klantenportefeuille. Bovendien zijn alle randvoorwaarden ingevuld om op strategie en creativiteit te excelleren. Daarmee is the valley in een nieuwe, volwassen levensfase gekomen en zit mijn werk er op. Philip is een echte ‘klantenman’ die de afgelopen twee jaar grootse zaken heeft bereikt. Mede dankzij hem is het groeipad naar nieuwe strategische partnerships met klanten ingezet. Aan hem draag ik met plezier en trots het stokje over.”

Strategie
Philip Kok heeft twee jaar intensief samengewerkt met Gravesteyn: “Vincent is een extreem gedreven ondernemer. Hij is ervan overtuigd dat professionaliteit creativiteit faciliteert. Daarom heeft hij structureel gebouwd aan een solide bureauorganisatie, waarvan we nu volop de vruchten plukken, juist in deze turbulente economie.”
De strategie van the valley richt zich de komende jaren op drie pijlers, aldus Kok. “Onze focus ligt in deze nieuwe fase op service excellence, business innovation en profitable partnerships. Aan mij als CEO de schone taak om deze strategie met het management team en alle valleyrianen te realiseren.”

Ondernemen
Gravesteyn houdt zich op de vlakte als het gaat om zijn toekomstige activiteiten: “Ik ga weer ondernemen. Ik vind het namelijk heerlijk om met bedrijven bezig te zijn, te participeren en ondernemers te begeleiden. Om met hen gericht te werken aan een combinatie van groei en rendement. Wat, waar, wanneer en hoe zal echter vanzelf duidelijk worden.”

Over the valley
Bureaugroep the valley is gespecialiseerd in cross channel marketingcommunicatie en bestaat uit internetbureau the people’s valley, eCRM bureau Veritate, reclamebureau Pickle Factory en mobtzu, specialist in mobile experiences. De gemeenschappelijke bureaufilosofie ‘one is a crowd’ is een belangrijk fundament onder de groep. Inmiddels telt the valley circa 70 professionals. De leiding van de groep is in handen van CEO Philip Kok. De wortels van de bureaugroep gaan terug tot 1995. the valley behoort daarmee tot één van de eerste online bedrijven in Nederland.

View full PressDoc

Show more