2012-08-31



Met een dagelijks programma op YouTube, een pagina in nrc.next en de inzet van Facebook en Twitter beschouwt Panache op geheel eigen wijze politieke activiteiten, debatten, statements en verkiezingsprogramma’s. Niet alleen de inhoud is vernieuwend, maar ook de manier waarop verschillende media worden ingezet. De opzet van het platform is toegespitst op de beoogde doelgroep van het programma: de generatie jongere, kritische kiezers die online op zoek gaat naar actueel nieuws en in duiding vindt.

Met een dagelijks programma op YouTube, een pagina in nrc.next en de inzet van Facebook en Twitter beschouwt  Panache op geheel eigen wijze politieke activiteiten, debatten, statements en verkiezingsprogramma’s. Niet alleen de inhoud is vernieuwend, maar ook de manier waarop verschillende media worden ingezet. De opzet van het platform is toegespitst op de beoogde doelgroep van het programma: de generatie jongere, kritische kiezers die online op zoek gaat naar actueel nieuws en in duiding vindt in print. Het platform blijft tot en met 27 september actief.

Vijf weken lang wordt elke maandag tot en met donderdag om 22.00u een nieuwe aflevering van dit satirische nieuwsprogramma op YouTube geplaatst, die daar vanaf dan op elk gewenst moment kan worden bekeken. Naast presentator Jan Jaap van der`Wal verlenen onder andere Hans Sibbel, Merijn Scholten, Bas Hoeflaak, Ronald Goedemondt en Urbanus hun medewerking aan Panache. Aan de printversie in nrc.next werken behalve redactieleden zoals Rob Wijnberg voor deze gelegenheid ook schrijvers als Frank Heinen, Tim Fransen en Daan Heerma van Voss mee.

“Panache is een initiatief van NRC Media, CCCP en Het Station. Maar alleen dankzij de ondersteuning door Jameson Irish Whiskey is dit programma daadwerkelijk gerealiseerd”, zegt Martijn Standaart, Commercieel Directeur van NRC Media. Frank Meinster, Brand Manager Jameson Irish Whiskey, verklaart waarom gekozen is voor dit partnership. “Er bestaat een mooie fit tussen onze merken en onze doelgroepen. Bovendien heeft Jameson een voorliefde voor creatieve en innovatieve initiatieven. Toen wij van dit initiatief hoorden, hebben we daarom snel besloten om mee te doen. Dat was ook nodig om nog op tijd van start te kunnen gaan,” aldus Meinster. “Wat mij betreft is dit een bewijs dat je mooie plannen met de juiste partners snel kunt realiseren, als je er samen in gelooft.”

Publiek is iedere maandag tot en met donderdag welkom bij de opnames, die starten om 19.30u in theater Het Perron, Egelantiersstraat 130, Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via publiek@stationcccp.nl.

www.nrc.nl/panache

www.youtube.com/panache

www.facebook.com/PanacheNL

@PanacheNL

View full PressDoc

Show more