2017-02-16



Van 23 t/m 26 februari werken het Van Gogh Museum en Melkweg samen. Een heel weekend lang wisselen de culturele instellingen het beste van hun werelden uit met o.a. een expositie, avondprogramma in het museum en een clubavond. En uiteraard loopt muziek als een rode draad door het volledige programma heen!

Expo
Op donderdagavond 23 februari opent in Melkweg Expo de eenmalige tentoonstelling Vincent exposeert: Van Gogh inspireert kunstenaars van nu. In deze speciale en eenmalige expositie zie je hoe Van Gogh nog steeds de jonge creatieve industrie inspireert. Met o.a. een installatie van Suat Ögüt, mode van Mattijs van Bergen, illustraties van Stefan Glerum en fotografie van Wiesje Peels en Steffen Maas. Verder zal er dagelijks een DJ de expositieruimte omlijsten met muziek. DJ Mata Hari, DJ Silvester, DJ Denim en DJ Sultan Botanico komen allemaal langs!

Vincent op Vrijdag
Tijdens Vincent op Vrijdag, op vrijdag 24 februari, brengt Melkweg popcultuur en muziek naar het museum. Jonge acts, die net als Vincent hun tijd ver vooruit zijn, brengen een ode aan de nacht!

DJ Mary Lake zet de sfeer van de avond met haar catchy tunes. Geboren in Algerije maar getogen in Frankrijk, Nederland en Engeland. Haar mix aan roots schijnt door in haar brede muzieksmaak en deze kent geen grenzen! Het eigenwijze FAUT HAUT presenteert gekke composities, aangedreven door stuwende ritmes. Sterke concepten en thema’s houden je strak aan de lijn en hun teksten schetsen karakters en situaties, altijd met een scherp cynisme. De Amsterdamse r&b artiest Nambyar combineert zijn donkere soulstem met een melancholische golf van analoge drums en synths, en DJ Odin brengt met zijn soulvolle muzieksmaak Encore tunes naar het Van Gogh Museum.

En er is nog veel meer. Melkweg presenteert die avond ook een interactieve beleving van Sonja Volmer, een BMX performance, visuals van Pussykrew en VJ Bikkel, kunst van A Print Factory, een fashion show van Vlaamse bodem en Kunst kijken met Ko en Kho.

Clubavond
Op zaterdagavond 25 februari staat de wekelijkse clubnacht Encore ook in het teken van Vincent van Gogh. Liefhebbers van r&b en hiphop dansen tussen huizenhoge Van Gogh-illustraties van Saṧa Ostoja, op de beats van DJ SPINKING uit New York en host Défano Holwijn. Tijdens deze avond is het ook mogelijk om een korte rondleiding door de naastgelegen expositie te volgen.

Programma overzicht en praktische informatie

Vincent exposeert: Van Gogh inspireert kunstenaars van nu
Expositie met werk geïnspireerd op Van Gogh door jonge creatieve talenten. Dagelijks een DJ.
24-26 februari
12:00-21:00u
gratis entree
Melkweg Expo
opening 23 februari, 17:00-22:00u, gratis entree

Vincent op Vrijdag & Melkweg
Popcultuur, muziek en nachtleven in het Van Gogh Museum.
24 februari
19:00-22:00u
€17 of €10 met studentenkaart of Encore ticket van februari, Museumkaart gratis – Bestel je kaartje online voor snelle toegang op tickets.vangoghmuseum.nl
Van Gogh Museum

Encore : Van Gogh Edition
25 februari
00:00-04:00
€12 of €5 op vertoon van Vincent op Vrijdag-ticket, kaartverkoop aan de deur
Melkweg
Meer informatie over het gehele programma: http://www.melkweg.nl/nl/nieuws/vincent-op-vrijdag...

Over Vincent op Vrijdag & het Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museum wil het leven en werk van Vincent van Gogh toegankelijk maken voor iedereen. Met Vincent op Vrijdag doet het museum dat voor jongvolwassenen. Vincent op Vrijdag is elke laatste vrijdagavond van de maand. Het museum is dan voor jonge makers, DJ’s, cocktailshakers, muzikanten en VJ’s. Vincent op Vrijdag werkt maandelijks aan een nieuw programma om de collectie van het museum zo toegankelijk mogelijk te maken en opnieuw te belichten. Hiervoor wordt meestal samengewerkt met andere, culturele, partners.

View full release

Show more