2016-09-20



In de tweede aflevering van KoopKracht gaan we undercover bij drie van de (voorheen) smerigste hotels van Nederland, reizen we af naar een laboratorium waar tv's worden getest en laten we zien hoe een stick je rijstijl in kaart brengt.

Onderbroeken onder het bed, druipsporen rond de wc en bloed op het matras; deze smerige zaken zijn bij veel hotels geen uitzondering. KoopKracht gaat in de tweede aflevering (première op maandag 26 september) undercover bij drie hotels die in een eerder onderzoek van de Consumentenbond de smerigste van Nederland bleken te zijn. Zouden ze iets van hun fouten hebben geleerd? Ook reizen we af naar een laboratorium waar tv's worden getest. Waar moet een goede televisie allemaal aan voldoen? En we rijden met een stick die je rijstijl in kaart brengt. Een nette rijstijl zorgt ervoor dat je minder premie betaalt. Maar hoe werkt zo'n stick nou precies?

Natuurlijk is ook deze week weer een vlog te zien. Emma Wortelboer, presentatrice van Spuiten en Slikken, test een krultang. Kijkers die zelf een product willen testen of hun ergernis of enthousiasme over een product willen delen kunnen hun vlog sturen naar koopkracht@rtvnh.nl of delen via #iktestmee op social media. Wie weet zien ze hun filmpje terug in KoopKracht.

Algemene info
Koopkracht is het programma, gemaakt door NH en AT5 i.s.m. de Consumentenbond, vol tips en tests om de consument te helpen en te adviseren over producten en andere consumentenzaken. Koopkracht wordt gepresenteerd door Fons Hendriks, bekend van de programma's Rambam en Jan rijdt rond. KoopKracht is te zien bij NH, AT5, Omroep West, Omroep Flevoland, RTV Utrecht en NU.nl. Daarnaast zijn de KoopKracht-fragmenten te bekijken op consumentenbond.nl/koopkracht en het YouTube-kanaal van de Consumentenbond.

Vlogs kunnen gestuurd worden naar: koopkracht@rtvnh.nl of via #iktestmee op social media. Meepraten kan via #iktestmee

Meer informatie
Cathalijne van der Lans, eindredacteur KoopKracht
cvanderlans@at5.nl
088 8505172

Uitzendtijden NH
Première op maandag om 18:45 uur

herhalingen:
maandag: 20:40 en 22:45
dinsdag: 12:18 en 23:45 uur
woensdag 11:45 uur
donderdag: 14:45 uur
vrijdag: 11:45 uur
zaterdag: 23:45 uur
zondag: 21:45 uur

De uitzendingen zijn tweewekelijks, de volgende nieuwe aflevering is op 10 oktober.

Uitzendtijden AT5
Première op vrijdag 30 september om 17:45 uur
herhalingen: vrijdag 20:45 uur, zondag: 16:45 uur, maandag: 18:45 uur

View full release

Show more