2016-08-17Op 1 september 2016 viert Spring House haar eenjarig bestaan. In dit felrode gebouw naast Amsterdam CS werkt een uiteenlopende groep creatieve bedrijven en zzp'ers aan de vraagstukken van de toekomst. En er is nog plek! Tijd voor een introductie.

25 Augustus, 2016

“In een wereld die constant in verandering is, hadden wij behoefte aan een nieuw soort werken. Niet iedereen in zijn eigen bubbel, maar een ware kruisbestuiving van talenten en disciplines,” zegt Pjotr de Jong, creative director van Vandejong Creative Agency, over de motivatie achter de verbouwing van de oude conservenfabriek aan de De Ruyterkade. Samen met mede-initiatiefnemers Kennisland en Joanna van der Zanden bracht hij het concept voor Spring House tot leven. De activiteiten van de zzp'ers en bedrijven die lid zijn van Spring House overlappen dan ook vaak, en hebben een gedeelde focus op het aankaarten en actief oplossingen bedenken voor de vele vraagstukken van de toekomst.  Zo werken Kennisland en Vandejong samen aan Radicale Vernieuwers; een zoektocht naar toekomstige maatschappelijke pioniers. En steunt Fonds Kwadraat kunstenaars, fotografen en ontwerpers met rentevrije leningen, helpt And the People mensen over de hele wereld met diverse maatschappelijke problemen en werkten STBY en What Design Can Do samen aan de Refugee Challenge.

Het gebouw beslaat vier verdiepingen met multifunctionele werkruimtes, de indeling gebaseerd op dat van een woonhuis. Bij binnenkomst komen de geuren van Choux je tegemoet. Het restaurant, waar de New York Times in mei nog lovende woorden over schreef, is de vaste lunchplek voor Spring House-leden. De rode trap omhoog leidt naar de Living Room, waar aan lange tafels en op comfortabele stoelen gewerkt kan worden. Ook vind je hier de War Room, de klassieke boardroom met een knipoog, en The Library, waar leden hun toekomstige klassiekers met elkaar delen. Hard gewerkt wordt er in de studio’s op de tweede verdieping, terwijl op de derde een hoog, kas-achtig plafond een filmisch uitzicht geeft over het IJ. In alle ruimtes kan gewerkt worden, en behalve de studio’s en het restaurant zijn ze allemaal te boeken voor lezingen, workshops en evenementen. Waar de ene dag een ontwerper hard zit te ploeteren aan een website, staan de andere dag de gasten van een netwerk evenement van bijvoorbeeld Gemeente Amsterdam.

“Wat Spring House voor mij echt uniek maakt als werkplek, is de enorme diversiteit aan disciplines die hier over de vloer komt, en het contact dat je hebt met mensen die je anders nooit tegen zou komen” zegt Madelon van de Ven, die voor Royal FloraHolland samenwerkt met Vandejong aan innovatieplatform Let it Grow. Creatieven, onderwijsexperts, maatschappelijke innovatoren, consultants, journalisten, business developers en restaurateurs werken zij aan zij en in samenwerkingsverband aan diverse projecten, altijd met oog op de toekomst.

Social members, die geen vaste werkplek hebben maar wel toegang tot workshops, evenementen en het huren van de ruimtes, variëren van medewerkers van de Rabobank tot schrijvers als Max Wohlgemuth Kitslaar die momenteel werkt aan een boek over sociaal ondernemerschap in Zuid-Amerika.

Wie deel wil uitmaken van deze bonte collectie geëngageerde toekomstmakers, heeft geluk. Er zijn nog een aantal  werkplekken beschikbaar, en je kunt ook als Social member lid worden van de club. Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar: hello@springhouse.nl

Kom je langs tijdens het Open House op 1 september? Reserveer dan gratis je ticket via Eventbrite.

-------------------------------------------------------

Over Vandejong

Vandejong is als creatief bureau werkzaam voor commerciële organisaties, culturele instellingen, overheden, projectontwikkelaars en idealistische bewegingen. We ontwikkelen new formats voor een steeds veranderende wereld. Ons team van creatieve strategen, business experts, grafisch en online designers, copywriters en onderzoekers helpt organisaties om zichzelf te vernieuwen en op innovatieve manieren in contact te komen met hun community.

Over Kennisland

Wij ontwerpen effectieve aanpakken voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Daarvoor is kennis nodig van mensen die direct bij de vraagstukken betrokken zijn. Wij mobiliseren en benutten die kennis om tot duurzame vernieuwing te komen. Bijvoorbeeld door te lobbyen bij overheden, door het creëren van ruimte en tijd om te leren en te experimenteren, en door mensen in staat te stellen zichzelf blijvend te vernieuwen. De kennis die we daarbij opbouwen maken we zo breed mogelijk toegankelijk om anderen in staat te stellen met onze methodes en inzichten aan de slag te gaan.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over Spring House kunt u contact opnemen met Willempje Vrins: willempje@springhouse.nl

View full release

Show more