Eind Juni 2015 maakte het het bestuur van STW bekend dat 24 voorstellen gehonoreerd zijn voor de tweede ronde van het financieringsinstrument Take-off. Onderzoekers kunnen Take-off-financiering aanvragen om nieuwe bedrijvigheid mogelijk te maken, en zodoende wetenschappelijke kennis commercieel toe te passen. In juni hebben in het Lifesciences cluster slechts 3 projecten Fase 2 gekregen; UtrechtInc startup Prolira prijst zich gelukkig bij de gehonoreerden te horen; de ontwikkeling van de Delirium Monitor kan daardoor in volle vaart verder. Take-off bestaat uit twee onderdelen: Fase 1 en Fase 2. Financiering uit Fase 1 is bedoeld voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie voor een commerciële activiteit. De maximale subsidie die in Fase 1 wordt toegekend, bedraagt 40.000 euro. In Januari 2015 was de Fase 1 subsidie toegekend, aan Dr Arjen Slooter van het UMC Utrecht voor de Delirium Monitor. Met Fase 2-financiering kunnen onderzoekers voor hun startup een vroegefasetraject opzetten. De financiering daarvoor bestaat uit een lening van maximaal 250.000 euro.
Eind Juni 2015 maakte het het bestuur van STW bekend dat 24 voorstellen gehonoreerd zijn voor de tweede ronde van het financieringsinstrument Take-off. UtrechtInc startup Prolira prijst zich gelukkig bij de gehonoreerden te horen; de ontwikkeling van de Delirium Monitor kan daardoor in volle vaart verder.
Onderzoekers kunnen Take-off-financiering aanvragen om nieuwe bedrijvigheid mogelijk te maken, en zodoende wetenschappelijke kennis commercieel toe te passen. Take-off bestaat uit twee onderdelen:Fase 1 en Fase 2.
Financiering uit Fase 1 is bedoeld voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie voor een commerciële activiteit. De maximale subsidie die in Fase 1 wordt toegekend, bedraagt 40.000 euro. In Januari 2015 was de Fase 1 subsidie toegekend, aan Dr Arjen Slooter van het UMC Utrecht voor de Delirium Monitor.
Met Fase 2-financiering kunnen onderzoekers voor hun startup een vroegefasetraject opzetten. De financiering daarvoor bestaat uit een lening van maximaal 250.000 euro.
Over Prolira
Prolira ontwikkelt een nieuw medisch diagnostisch apparaat gericht op het diagnosticeren en monitoren van delirium
Delirium is een acute verstoring van het bewustzijn en de cognitie. Het is een zeer veel voorkomende complicatie en treft 50% van de patiënten op de intensive care en één op de acht gehospitaliseerde ouderen. Delirium wordt geassocieerd met een hogere mortaliteit, langer verblijf in het ziekenhuis, langere tijd aan de beademing, cognitieve stoornissen op langere termijn en toegenomen kosten voor gezondheidszorg. Ondanks de frequentie en de impact is de herkenning van delirium door zorgpersoneel moeilijk. Objectieve meetinstrumenten ontbreken momenteel nog. Prolira’s product is een objectieve monitor, waardoor een tijdige, en daardoor betere, behandeling van delirium mogelijk wordt.
Contact:
Annemarie Willems, a.willems@prolira.com, tel 06 2297 8972 (after 30 July) | Rutger van Merkerk, r.vanmerkerk@prolira.com, tel 06 4776 2936
View full release